VF Europe, Sint-Niklaas

Toekomstig project: VF Europe, Sint-Niklaas

VF Europe, gevestigd in Sint-Niklaas, vormt een cruciale schakel binnen VF Corporation, een van ’s werelds grootste mode- en lifestylebedrijven. De Europese vestiging is verantwoordelijk voor de distributie van iconische merken zoals Eastpak, The North Face en Kipling, en speelt een sleutelrol in de logistiek van deze merken doorheen heel Europa.

Om de toenemende vraag te ondersteunen, verdubbelt VF Europe zijn opslagcapaciteit op de bestaande locatie aan het Eigenlopark in Sint-Niklaas. Dit gebeurt door de bouw van een geautomatiseerd hoogbouwmagazijn. Het nieuwe European Distribution Center, dat uit twee delen zal bestaan, omvat een hoogbouw van 28 meter gevuld met rekken voor de opslag van kleding, en een aangrenzend laagbouwgedeelte waar burelen worden ondergebracht.

De keuze voor een hoogbouwmagazijn is gemaakt om de beschikbare ruimte optimaal te benutten, wat essentieel is voor de groeiende operationele behoeften van het bedrijf. Om de brandveiligheid in het nieuwe gebouw (13.500 m²) te garanderen, zal Winlock 3 op maat gemaakte brandwerende poorten met een brandweerstand van 60 minuten (EI1 60) installeren, die ook gekoppeld zullen zijn aan de verschillende transportbanden.

Bedankt, Decebra en VF Europe!

Deel dit nieuws

Left Menu Icon