Een goed gebouw is een brandveilig gebouw

Een bedrijfsbrand is de nachtmerrie van elke onderneming. Niet alleen vormt het een directe bedreiging voor de veiligheid van uw personeel, maar ook de materiële en economische schade is aanzienlijk. Een goede brandcompartimentering is cruciaal om de impact van een brand te minimaliseren, waardoor deze niet uitgroeit tot een grote, verwoestende brand.

 

De dodelijke kracht van rook

Wist u dat meer dan de helft van de dodelijke slachtoffers in ruimtes vallen waar geen direct vuur aanwezig is? Dit komt door de razendsnelle verspreiding van rook (1m³/sec). Zo kan zelfs een klein gaatje van een halve centimeter ervoor zorgen dat een kamer binnen een minuut volledig gevuld raakt met een giftige en verstikkende rooklaag. Niet het vuur, maar de rook eist dan ook de meeste slachtoffers bij binnenbranden.

 

De ontvlambare kracht van rook

Wist u dat rook niet alleen schadelijk is, maar ook ontvlambaar kan zijn? Dit vergroot het risico op een snelle branduitbreiding aanzienlijk. Naarmate rook zich ophoopt in een ruimte, stijgt de temperatuur en kan de rooklaag uiteindelijk zijn zelfontbrandingstemperatuur bereiken. Dit kan leiden tot een “flashover”, waarbij de rookgassen plotseling ontbranden, wat een explosieve uitbreiding van het vuur veroorzaakt met temperaturen die al snel kunnen oplopen tot wel 600°C.

Bovendien bestaat er het gevaar van een ventilatie-geïnduceerde flashover. Dit fenomeen doet zich voor wanneer de rookgaslaag haar zelfontbrandingstemperatuur heeft bereikt en er plots zuurstof wordt toegevoegd, bijvoorbeeld door een deur die bezwijkt onder de warmte of een raam dat plots breekt.

 

De onzichtbare kracht van Winlock

Onze brandwerende sectionaalpoorten en brandwerende deuren delen u gebouw op in verschillende secties, zodat rook en vuur zich niet ongecontroleerd kunnen verspreiden. Bovendien kunnen ze uitgerust worden met bijkomende technische eigenschappen naargelang uw behoeften.

Zo heeft elke sector zijn zijn unieke productie- en distributieactiviteiten die vaak bestaan uit een hele reeks complexe transportsystemen. Hun doorgedreven integratie binnen de gebouwenstructuur vormt vaak een evengrote uitdaging op vlak van behoud en garantie van brandcompartimentering en warmtebeheersing.

Winlock biedt de technologie en expertise om onze producten te matchen met de meest complexe transportsystemen in zowel doorlopende als onderbroken opstellingen. Wij bieden een maatwerk oplossing die naadloos aansluit op uw specifiek systeem, met respect voor het behoud van hun prestaties en hun flexibiliteit.

 

Wij garanderen een certificatie op het geheel die voldoet aan de hoogste Europese eisen en inspeelt op en beantwoordt aan de specifieke vragen van brandverzekeraars op vlak van risicobeheersing.

Contacteer onze experts voor verder advies

 

Deel dit nieuws

Left Menu Icon